Ny simuleringslab snart klar til bruk

En ny, moderne SimView-løsning er snart klar til bruk. Den har nye pan/tilt-kameraer, mikrofoner og servere med oppkobling mot avanserte simuleringsdukker (SimMan 3G).

Man kan følge med direkte på hvert rom fra vaktrommet og utføre opptak av simulering, med bilde, lyd og grafer fra pasientmonitoren. Simuleringen kan avspilles under debriefing og vises på undervisningsrom (direkte og i opptak).

lab 11001634_903904069631523_9210735800036525782_o

– Løsningen skal brukes til simulering av pasientsituasjoner i sykepleielaboratoriet i Haugesund. Det finnes øvelser der sykepleiestudenter øver sammen og tverrfaglige øvelser for både sykepleie- og medisinerstudenter, sier Karen Johanne Vae og Siv Anita Knudsen på Avdeling for Helsefag i Haugesund. De kommer til å benytte systemet for sjukepleiestudentene i midten av mars.

Simulering blir også brukt i videreutdanninger, sier de. Akutt, Operasjon og Intensiv-studentene starter opp til høsten med den nye løsningen.

Christian Brekke og Martin Risvold har koordinert prosjektet og utført det tekniske i lag med Leif Gloppen og Idar Flemmen. Karen Johanne Vae og Siv Anita Knudsen har vært representert fra Helsefag.

Arbeidet har pågått siden november 2014.