Tegnebrett inntar klasserommene

Flere lærere på ingeniøravdelingen på HSH har høsten 2016 tatt i bruk tegnebrett. Løsningen forenkler undervisningen for foreleseren og er det er lettere å lese tekst og figurer for studenter i salen, samt de som ser videoopptaka.

To av lærerne som benytter løsningen er Øystein Grøndahl og Einar Kolstad.

Tegnebrett med regning2
Bildet over viser hvordan nettbrett med SmartNotebook  kan nyttes i realfag på ingeniørutdanningen i Haugesund. Løsningen er populær blant studentene.

Dette tegnebrettet benytter Øystein Grøndah ved HSH:tegnebrett
Et av tegnebrettene som benyttes ved HSH.

Nettbrettet kobles til HDMI-kontakten i klasserommet. Deretter starter man SmartNotebook-programmet og man starter å undervise. Læreren kan notere på nye blanke sider eller eksisterende, bestående av grafer, tekst og figurer. Studentene som er til stede får et bedre bilde enn tidligere og læreren får mer tid til å undervise og slipper å bruke tid på å viske ut innholdet på tavlene.

I mange fag tas også forelesningen opp med løsningen Echo360, som muliggjør fleksibel læring og læring i eget tempo. HSH har opptakere og kameraer i 11 klasserom i Haugesund og på Stord. Klippene som kan forhåndsprogrammeres, er tilgjengelig få timer etter, slik at studentene kan lære i eget tempo og repetere så ofte som ønskelig. I høst har vi opptak i ca. 25 emner på de to campusene.

Vi har også installert Echo Personal Capture på flere rom i det siste. Blant annet på  2083, 2084, 1077 og 2008 i Haugesund, slik at man også der kan logge på og ta opp PC-bilde/tavle og tale. Man må benytte et webkamera for å få lyd og bilde i disse rommene, som ikke har fastmontert kamera og integrerte lydløsninger.