Bygger gode læringsmiljø

Et godt læringsmiljø tidlig i studiet er viktig for trivsel og læring. Ingeniør-, nautikk- og økonomi og administrasjonsstudentene på HSH har noe godt på gang.

Nautikk

For andre året på rad inviterte Nautikkutdanninga med seg alle de nye studentene på overnattingstur til Utsira. Studentene fikk prøvd seg på ulike sosiale aktiviteter som teltoppsetting i blinde, skiløp og ballongløp, i regi av de fire 2.årsstudenter som var med.

Sjøfartsdirektoratet var med – og Østensjø rederi som representerte næringen oppfordret studentene til å jobbe hardt med studiene og bruke de anledningene som bød seg til å bli kjent med de ulike rederiene.

– Vi håper og tror at studentene fikk og brukte anledningen til å bli bedre kjent med klassen de skal studere sammen med de kommende tre årene, og vi er spente på å følge dem helt til vitnemålet er i boks våren 2017, sier studieleder Anita Vikingstad i HSH.

Økonomi og administrasjon

Mens Nautikkstudentene dro til Utsira var de nye studentene på økonomi og administrasjon på utflukt til Kolnes golfpark.

– Vi delte i grupper og kjørte en quiz, og etter hvert fikk alle prøve seg på golf med veiledning fra instruktør, forteller studieleder Anne Robbestad.

– Under lunsjen presenterte vi fagene og studentrådgiver Thomas Mikkelsen hadde et innlegg.

Ingeniørfag

Ingeniørfag dro på busstur til Norsk oljemuseum i Stavanger.

– Vi jobber i år med å etablere klasser og klassefølelse, sier studieleder Brit Julbø.

– Turen til Oljemuseet valgte vi fordi det er faglig relevant for alle studieretningene våre.

– På turen fikk vi også vært innom hva det vil si å studere på HSH og hva vi forventer av studentene våre.

 

Posted in Førstesemester